8–10 färska sillfiléer
uppvispat ägg
skorpmjöl eller rågmjöl
salt och peppar
smör till stekning
Lag:
3 1/2 dl inläggningsättika
3/4 dl strösocker
1 tsk krossad vitpeppar
ett par lagerblad
skivad gul lök
De stekta sillfiléerna kan frysas in, så köp och stek lite extra när du ändå ska fylla köket med stekos. Frysta sillfiléer läggs i ättikslag direkt när de tas ur frysen och får stå och dra ett dygn. Vik sillfiléerna dubbla på längden och panera dem först i ägg och därefter i skorpmjöl eller rågmjöl som kryddats med salt och pep-par. Stek filéerna i smör i en stekpanna. Koka upp inläggningsättika strösocker, krossad vitpeppar och lagerblad till lagen, låt den koka samman några minuter. Varva stekt sill och skivad gul lök i en skål och häll den kalla lagen över. Låt stå kallt över natten.