2 kokta kalla skalpotatisar
3 äpplen
1 rödlök
1 1/2 dl rödbetor
1 dl ättiksgurka
2 urvattnade saltsillfiléer
eller ättiksinlagd sill
salt och peppar
1 1/2 dl vispgrädde
hårdkokt ägg
Sillsallad på skånska blandad med vispgrädde. För att göra den barnvänlig brukade mor utelämna sillen. Skala potatisen och tärna den fint. Ta bort kärnhusen på äpplena och tärna dem fint. Hacka löken fint. Tärna rödbetor och ättiksgurka. Hacka sillfiléerna fint. Blanda alla ingredienser. Tillsätt lite rödbetsspad och smaksätt eventuellt med lite extra ättika. Smaka av med salt och peppar. Vispa grädden och blanda försiktigt ner den. Garnera med klyftor av hårdkokt ägg.
• Pressa ner salladen utan vispgrädde i en rund skål och stjälp upp den på ett fat. Garnera med den vispade grädden.