Ta lite soffmys i brådskan på Älska Mat-mässan i Malmö

by Niklas

Pressrelease

Älska Mat, Swedbank Stadion i Malmö, 16-18 oktober 2009

2009-10-14

Ta lite soffmys i brådskan!

Uppmaningen kommer från Malmöförlaget münchmedia, som lanserar två rykande färska produktnyheter på Älska Matmässan i Malmö. Att trycket knappt hunnit torka, har väl aldrig varit sannare: Förlagets nyaste boktitel går i tryck just nu, i skrivande stund …

NY SVENSK RECEPTBOK! Soffmys med varma drycker
Innehåller: 47 recept på varma drycker + 31 naturfoton från det vilda Skåne. Antal sidor: 204
Format: 145 x 190 mm Författarsignatur: Canape Utgivare: münchmedia (2009)

Kort om boken: Recepten låter läsaren njuta av värmen från te, kaffe, fruktsafter och kryddor, både med och utan alkohol. Merparten av dryckesbilderna är tagna utomhus, i de skånska höstskogarna. Det som skiljer Soffmys från traditionella matböcker, är de själfulla naturbilderna mellan recepten; att bläddra och titta i boken är minst lika behagligt som att tillreda och njuta sin varma dryck. En motivlista ingår för alla som vill lämna soffvärmen och själva uppleva det vilda Skåne. Gärna i sällskap med en termos varma drycker.

Kort om Canape: Mat och dryck med visuella värden, det är mottot för Canape. Bakom signaturen står fotograf Tommy Lennartsson, frilansskribent Kerstin Öhrn samt Ingrid och Niklas Munch, förläggare respektive formgivare. Samtliga med ett genuint intresse för inmundigandets fröjd och mera oväntade nöjen. ”Soffmys med varma drycker” är den första gemensamma boken i en planerad serie på tre, samtliga om och kring begivenheter i köksregionen.

NY KORTSERIE! Lustfylld kakpoesi där silvret formas
Den andra mässnyheten är en vykortsserie på fem, som låter Anita Zieme, grön kock och inspiratör av måltidsupplevelser, blomma ut i lyriska kakinstallationer, komplett med egna recept. Rosenmaränger med rosencrème och Krispig havtornstårta är två av ljuvligheterna som fångats på bild i den gamla silversmedjan i Kristianstad, en kulturhistoriskt unik miljö med anor från 1700-talet. Fotograf är Kimme Persson.

Seminarium
Datum: lördag 17 oktober
Tid: 11.00-12.00
Plats: Seminarielokal Salt Münchmedia producerar skräddarsydda böcker. Under 1 tim förklarar Ingrid Münch, som driver münchmedia, hur de arbetar och presenterar höstens nyheter. Hon berättar också om möjligheterna att anpassa deras senaste naturbok med recept på varma drycker till mottagaren med egna bilder. Efter seminariet ges tillfälle att träffa fotografen och diskutera upplägg för en egen bok.

För bild- och pressmaterial/referensexemplar: Mycket välkommen att kontakta münchmedia
Ingrid Münch, Adelgatan 5, 6 tr, 211 22 Malmö, telefon 0709-38 55 53, www.munchmedia.se

münchmedia finns i saluhallen, plats S8

0 0 votes
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x