Hittade presentationen av Så gott från 2002 …

by Ingrid

Kokboken till mina söner

OM MIN KOKBOK SÅ GOTT

Julen 2002 blev slutligen min kokbok ”Så gott” klar för utgivning. Den innehåller recept på traditionella svenska rätter som köttbullar, kryddade på danskt vis med roquefortost, enbär, svart vinbärsgelé och portvin, eller med några krossade pepparkakor och ansjovisfiléer som min mor brukade göra.
Här finns också specialiteter från den tyska grenen av släkten som grönkål kokt med rökt korv och en mäktig sandkaka.
Libanesiska falaflar enligt vår libanesiska väns recept samt taboulleh och hommus. Dessutom några västindiska recept som vår familj bjöds på vid stora härliga knytkalas när barnen var små.
En inblick i det katalanska köket, med recept på fiskgrytornas Rolls Royce, zarzuela, tips på hur äkta paella tillagas och hur de katalanska såserna tillagas kommer från vänner i Barcelona.
Recept på Niklas bröd med öl som degvätska som han bakade under sin resa till Australien, salta wienerbröd som vi gräddar och njuter av när det ska vara extra festligt och danskt kraftigt rågbröd bakat med surdeg som vi fått från danska vänner. Gamla släktrecept som Annies bredbara smör, mors hemlagade rökta potatiskorv och en busenkel leverpastej kryddad med brännvin och ingefära som alltid görs till jul i vår familj fick också plats.

Jag presenterade Så gott vid ett öppet hus där jag bjöd på smakbitar från boken. Den mottogs mycket positivt. En vecka senare var upplagan slutsåld. Du får säkert hundra idéer till hur din kokbok ska se ut, vad den ska heta vad som måste vara med och så vidare…

0 0 votes
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x