Vilken man – Anders Andersson

by Ingrid

Filmklipp om Morbror Anders – det fungerar, Anders Andersson Anna Bystedt

Våren 2008 var jag dagens gäst i Anna Bystedts radioshov på 102.6.  En tid efter det kontaktade Anna mig och frågade om jag ville följa med till Nice för att prata bok med en konstsamlande lantbrukare. Det var ungefär den information jag fick av Anna. Take it or leave ut, sa hon. Vill du följa med eller inte? Klart jag följde med, och för att gör en lång historia kort  släpptes boken om Anders liv: Livet, viljan, möjligheterna, en självbibografi av Anders Andersson, då 83 år, i september samma år.

På 

Chokladfabriken i Malmö, Bergsgatan 33, försiggick tisdagen den 23 september 2008 kl. 18.00 en FEST FÖR LIVET.

Dokumentärfilmen 

morbror Anders – det fungerar av Anna Bystedt och Tommy Boije visade för ca 400 inbjudna gäster.

En film om Anders Andersson, den 83-årige konstsamlande lantbrukaren från Svalöv som vid uppnådd pensionsålder lämnar Sverige och flyttar till Frankrike. Där börjar han ett helt nytt liv som olivbonde. Ännu nyfiken och fortfarande fylld av drömmar och framtidsplaner. En man som vägrar låta sin omgivning eller sin ålder hindra honom från att våga leva. Och vågar åldras.

Kvällen bjuder på filmvisning, mat & mingel, livemusik och överraskningar. Hör också Anders själv läsa ur sin rykande färska självbiografi: Livet, viljan, möjligheterna. Boken som finns till försäljning på festen har utkommit på münchmedia förlag. Köp boken på Adlibris

0 0 votes
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x