Tittar tillbaka och bläddrar bland inlägg i tidigare hemsidor

by Ingrid

Det finns fördelar och nackdelar med att bygga nya hemsidor. I höstas bestämde vi oss för att satsa på en kombinerad hemsida och blogg, och nu sitter jag här och kollar igenom gamla inlägg. Det här är från 2004 cirka, jag hade gjort sönernas kokbok ”Så gott”, tryckt 100 stycken och sålt slut på alla vid ett öppet hus hemma.  Efter det kunde vi konstatera att mat var ett otroligt bra kommunikationsmedel. Tankar började gro, kunde det här vara något att  bygga vidare på. Och här är vi nu, jag tänker tillbaka på vad vi åstadkommit sedan dess av skräddarsydda böcker. Varsågod här kommer nu en bit av pressmeddelandet för våra första receptvykort.

Skicka en mitt-i-prick-hälsning till en matintresserad vän. Ingrid och Niklas Münch har med munchmedia gjort vykort med läckra matbilder till sin nisch. 
På kortens baksida finns recept – och plats att skriva en hälsning eller inbjudan.
Det började med en kokbok där familjens alla matminnen samlades och presenterades. Under tiden kokboken 
”Så gott” lagades till fick Ingrid Münch, som driver företaget Ord.bild, inspiration och näring till en idé som tack vare hennes långa erfarenhet från förlagsbranschen kunde förverkligas.
Fröet som såddes under kokboksarbetet började spira och tog form i produktnyheten: Vykort av högsta kvalitet med läckra matbilder – och recept. Hittills har nio olika motiv utgivits. Korten finns förutom på svenska också på tyska och engelska. 
Korten säljs i Cookshops, bokhandeln och presentbutiker, men också via hemsidan munchmedia.se där det nu även finns vackra block och kort monterade i passepartout.
”De fina bilderna gör att många vykort aldrig blir skickade utan i stället pryder sin plats på väggen i det egna köket,” berättar Ingrid Münch. 
Som en bonus finns en hänvisning på korten till munchmedia.se där olika variationer, tillbehör och tips till de olika rätterna kommer att publiceras. 
Munchmedia formger och producerar också ”personliga kokböcker”. Har din familj speciella recept och minnen kring mat som du gärna vill föra vidare till kommande generationer? Har du handskrivna recept som håller på att falla i bitar? Har du tillsammans med vänner gjort resor då ni samlat på er matrecept? Är ni ett gäng matroade som vill skapa en egen kokbok? Eller vill du bara imponera på barnbarnen? Läs mer på munchmedia.se.

0 0 votes
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x