I Evas örter på flaska kryddas brännvin och likör under vår till vinter. Vårtid kryddas snapsen med nässla eller myskmadra, sommartid oftast med frukter och bär, under hösten med exempelvis hasselnöt och päron och till vintern givetvis med akvavitörter, saffran, slånbär. Goda råd om spritbas, dragningstider, sockermängder och lagring bjuder författaren på, liksom rikligt med tips om passande mat och sammanhang. Insprängt i texterna finns reflektioner över såväl ingrediensernas härkomst som betraktelser över natur- och vänskapsupplevelser iskördandets och avnjutandets tecken. Ringbunden praktisk pärm, medföljande litet sånghäfte med nyskrivna texter till klassiska melodier, och vackert, personligt foto – all omsorg har lagts ned på att göra en njutningsfylld bok för alla som kan tänka sig att krydda eget brännvin.

Av Christian Olsson, lektör på Bibliotekstjänst

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of