Iskall snaps eller punsch

by Niklas

Plocka blommor och blad som matchar innehållet som ska kylas (det måste vara starksprit annars fryser innehållet i flaskan också). Till citronvodka passar det med olika gröna blad och citronskivor. Till svartvinbärsbrännvin blad och bär från en vinbärsbuske. En punschflaska kan få ett hölje av gula små blommor och lösa större blomblad i orange eller rött.

Rätta dig efter vad som finns för årstiden, på vintern kan du välja frukt och kryddor och kanske komplettera med någon köpt blomma. Du behöver en tvåliters juiceförpackning till en helflaska alkohol. Ställ flaskan i förpackningen och fyll på med växtdelar runt om.

Häll på vatten (allra vackrast resultat får du med kokt avsvalnat vatten), eventuellt bara ca 10 centimeter och ställ in i frysen. Ta ut förpackningen och fyll på med växtdelar och vatten i flera omgångar, för att växterna inte ska flyta upp till ytan. Fyll på upp till flaskhalsen. Vid servering rivs juiceförpackningen bort. Knyt en linneservett runt flaskan, ställ den i en skål och invänta jublet när den bärs

0 0 votes
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x