Färgade ägg

2 juni, 2008By NiklasRecept No Comments

Du behöver torra lökskal från gul och röd lök och små växtdelar som blad eller blommor för färgningen. Dessutom behövs gasbinda eller gummisnoddar. Lägg fina små blad på ägget och täck med torra lökskal. Linda gasbinda runt paketet. Lägg alla äggen i en kastrull, låt dem gärna ligga trångt så att gasbindan inte kan glida … Read More

Stekt sill i ättikslag

2 juni, 2008By NiklasRecept No Comments

8–10 färska sillfiléer uppvispat ägg skorpmjöl eller rågmjöl salt och peppar smör till stekning Lag: 3 1/2 dl inläggningsättika 3/4 dl strösocker 1 tsk krossad vitpeppar ett par lagerblad skivad gul lök De stekta sillfiléerna kan frysas in, så köp och stek lite extra när du ändå ska fylla köket med stekos. Frysta sillfiléer läggs … Read More

Sillsallad

2 juni, 2008By NiklasRecept No Comments

2 kokta kalla skalpotatisar 3 äpplen 1 rödlök 1 1/2 dl rödbetor 1 dl ättiksgurka 2 urvattnade saltsillfiléer eller ättiksinlagd sill salt och peppar 1 1/2 dl vispgrädde hårdkokt ägg Sillsallad på skånska blandad med vispgrädde. För att göra den barnvänlig brukade mor utelämna sillen. Skala potatisen och tärna den fint. Ta bort kärnhusen på … Read More

Några små råd och tips som stöd när du skriver.

29 maj, 2008By NiklasSkräddarsydda böcker No Comments

Tänk efter vem du skriver för Var personlig Tänk efter vilket budskapet är Hur ska informationen struktureras Din kokbok innehåller: Omslag Titel Ev dedikation Titelsida Tryckortsida (placeras först eller sist i boken) Förord Ev innehållsförteckning ämnesvis ev med kapitelindelning Förkortningar Inledning Omväxlande kapitelsida och receptsidor Ev register alfabetiskt Efterord Baksidestext Hur ska jag skriva Tänk … Read More

Recension av Gastros kök

10 maj, 2008By NiklasKokböcker, Skräddarsydda böcker No Comments

Yippie, vilken positiv recension Gastros kök – gourmetmat för unga kockar fick av Anna Fridén, lektör på Bibliotekstjänst Kokboken Gastros kök. Gourmetmat för unga kockar bygger på Gastros “Barn i köket”-kurser, matlagningskurser för barn i åldrarna 7-15 år och är en verklig pärla! Flerfaldigt prisbelönte källarmästaren Per Dahlberg driver Gastro i Helsingborg och vill med … Read More

Ny kokbok

11 april, 2008By NiklasSkräddarsydda böcker No Comments

Här kommer jag att skriva om skräddarsydda kokböcker Hur vi arbetar och vilka våra kunder är – bara tiden kunde räcka till! Vi har massor av uppslag, leeds och idéer på gång och överallt där jag presenterar  affärsidén får jag kommentaren: Så intressant, jag har länge haft en idé om att göra en kokbok för … Read More