Yippie, vilken positiv recension Gastros kök – gourmetmat för unga kockar fick av Anna Fridén, lektör på Bibliotekstjänst
Kokboken Gastros kök. Gourmetmat för unga kockar bygger på Gastros ”Barn i köket”-kurser, matlagningskurser för barn i åldrarna 7-15 år och är en verklig pärla! Flerfaldigt prisbelönte källarmästaren Per Dahlberg driver Gastro i Helsingborg och vill med sina trerättersmenyer inspirera barn att laga mat, experimentera med smaker och fina råvaror samt umgås i köket. Boken inleds med Dahlbergs brev till föräldrar, följt av ett receptregister och ett uppslag med menyerna. Sedan får de unga kockarna ta del av köksmästare Karl Bengtssons fem bästa råd och därpå ett uppslag kallat Kockskolan. Fredrik Segerfalks bildserier är informativa och hans menyfoton synnerligen aptitretande. Köksmästarens tips inför varje meny lär ut handgrepp, förklarar arbetsgång och uttryck och inbjuder till variation och experiment. Detta är en i allra bästa mening fin familjebok!