Sommar på burk?

by Niklas

I dag hittade jag min första kastanj på marken. Först blev jag barnsligt glad. Jag menar, finns det något härligare än skördetid, mustiga höstfärger och höstdofter? Sedan slog det mig… redan?

I sommar har vi i Skåne lätt kunnat instämma med Tomas Ledin i hans gamla hit Sommaren är kort. Personligen har jag verkligen följt Tomas uppmaning ”att ta för mig” varje gång solen tittat fram och ändå känner jag mig, om jag ska vara helt ärlig, lite snuvad på sommarkonfekten. Jodå, visst har jag badat. Både i Skanör och ett snabbt dopp på västkusten, men ändå…  

Frågan är hur man gör det bästa möjliga av situationen när man upplever att sommaren bara svischat förbi och man redan i mitten av augusti kan hitta kastanjer, som fallit ner av sig själva? Konserverar sommaren, kanske? Så att den räcker längre? 🙂 Tänker framför allt på TastyCard-kortet föreställandes Sara Westerlins Ljuvliga jordgubbssalsa. Information om kortet satt jag och översatte till TastyCards nya, svenska sida, som ska lanseras inom kort. Senare i höst väntar också boksläpp, bokmässan i Göteborg och Älska Mat-mässan. Vid närmare eftertanke är det trots allt härligt att hösten är på ingång med allt spännande som väntar. Eller som en av grannpojkarna sa häromdagen när jag frågade hur det känns inför skolstarten: ”Det är skönt att börja skolan igen och träffa kompisarna.” Med andra ord är det inget större fel, varken på höst, vardag eller rutin, bara man trivs med livet och omger sig med goda vänner! 🙂 Och… kanske har en lite burk härlig jordgubbssalsa stående framme i köket, som påminner om sommaren och att den kommer igen. 🙂

Vid tangenterna
Alice

0 0 votes
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x