Inspirationsbesök

by Niklas

Här på münchmedia, har jag länge talat mig varm för två, små företag i min hemkommun Svedala. I ärlighetens namn måste jag säga att det inte har varit helt lätt att få med sig Ingrid Münch på ett besök. Egna företagare har inte mycket tid över, om vi säger som så. 🙂 I fredags bar det i alla fall iväg till Vismarlövs Väv- och bagarstuga samt till Soldattorpets mejeri i Hyby.

Carina Levin startade Vismarlövs Väv- och bagarstuga 2010. Redan efter några månader, var succén ett faktum. Eldsjälen Carina Levin, som för övrigt fick årets kulturpris i Svedala kommun, måste bara upplevas, precis som hennes verk. 🙂 Efteråt var Ingrid helt lyrisk. Hon förstod precis varför jag hade varit så ivrig, på gränsen till kanske lite tjatig… 🙂 Både Ingrid och jag är nämligen helsålda på passion, äkthet och kvalitet. Vi hade dessutom turen att komma precis när det var lite lugnare i caféet, så vi fick en lång pratstund med Carina. Världen visade sig vara allt bra liten, för snart kom det fram att Ingrid och Carina hade gått i samma skolor på Österlen och haft samma, milt uttryckt, speciella lärare :-).

Lika trevligt och inspirerande blev det lite senare på Soldattorpets mejeri. Jag kan varmt rekommendera er att besöka det, om ni älskar, välgjord, smakrik ost, gjord med äkta kärlek och omsorg. Osten är naturligtvis fri från onödiga och konstgjorda tillsatser. Maria Tuvesson Lindgren, den glada mejerskan i Hyby :-), talade länge och väl om hur hennes ostar kommer till, allt ifrån den lilla bestättningen kor, som ger den lite fetare mjölken, som används vid tillverkningen, till hur hennes fantastiskt goda blåmögelost, får sitt mögel inuti osten.

Varför inte göra ett besök i den natursköna kommunen? 🙂 Snart blommar vitsipporna i Bokskogen…

Vid tangenterna i dag
Alice

0 0 votes
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x