Bagar Bengtsson

by Niklas


Bagar Bengtsson är abetsnamnet på formförslaget där bilderna tagits av Klas Andersson. Formgivningen är gjord av Anneli Dennersten på Sjunde.

Anneli tog fram ett färgschema som går igenom i rubrikerna på de olika kapitlen och lät några kaffebönor och andra frilagda fröer och kryddor komma igen på en del uppslag.

Rubrikfärgen grönt har valts till sidor som ska vara neutrala. Inledningen på sidan har typograferats i kapitäler (stora bokstäver som inte är högre än höjden på små bokstäver utan staplar).

För att betona det personliga anslaget lades citat in på helsidor på några ställen i boken. I detta fall på en vänstersida. Högersidan i uppslaget är en bild på personerna som samtalar.

Bild på hela uppslaget på ingångssidan till nytt kapitel. Rubriken i den färg som tilldelats kapitlet och brödtexten kursiv för att betona det personliga tilltalet.

Receptsida med tydligt typograferade recept. Fyrkants indrag i brödtexten på stycken efter det första. Tunna linjer mellan ingredienserna för att underlätta läsningen.

0 0 votes
Article Rating

You may also like

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x