Lavendel på Österlen

Lavendel på Österlen utkom när lavendeln stod i full blom på Österlenkryddor.

Direkt från de blåblommande fälten på Österlen presenterar Eva Olsson sin nya bok om lavendel. Eva visar sina prunkande lavendelodlingar och bjuder på kakor och annat gott från bokens många välsmakande recept.

Det är nu den är som vackrast! Den intagande lavendeln som förför med sin mytomspunna doft och sin intensiva färg. ”Lavendel på Österlen” är resultatet av Eva Olssons ingående kunskap och passion för denna lilla planta. Tillsammans med sin man Olle driver hon Österlenkryddor i Köpingebro utanför Ystad. Välmående odlingar i hjärtat av Skånes eget Provence. Hit vallfärdar turister från när och fjärran för att delta i Evas vandringar i lavendelfälten.

Boken är Evas alldeles egen kärleksförklaring till lavendeln. På sitt personliga sätt delar hon med sig av den kunskap och glädje som hon fått genom att själv arbeta med händerna i myllan. Bilderna har hon tagit hemma på den egna gården.  Eva har tidigare givit ut boken ”Örter och smaker från Österlen”, även den i samarbete med förlaget münchmedia.

Om boken:
En unik och personlig bok som berättar om lavendels historia, odling och skötsel. Med tips på hur man kan använda lavendel för nytta och njutning. Läsaren får en god inblick i plantans kulinariska och medicinska användningsområden. Eva delar frikostigt med sig av sina bästa recept på kakor och bröd, varmrätter, desserter och mycket annat.

Författare: Eva Olsson
Bilder: Eva Olsson
Antal sidor: 104, wire-O-bunden
Bokens höjd: 205 mm
Ca 22 recept, ca 100 färgbilder.
Boken kan även fås i handgjord presentlåda med lavendel.
Förlag: münchmedia
Utgivningsdag: 16 juli 2010
ISBN 978-91-978512-1-3