Evas örter på flaska

I årets traditionella grötsup får höstmogna hallon sällskap av pepprig rosmarin som tagit till sig smak hela sommaren. Varför inte nästa gång du komponerar en buffé eller middag utgå från snapsen och matcha maten efter den?

I Evas värld får du smaka på alla årstiderna. Våren med sina späda primörer utgör början. Och under sommaren hinner vi knappt med: ”Köksbänken fylls med burkar och flaskor. Ner åker blommor, bär och blad.” I Evas örter på flaska bjuds vi på välkomponerade smakupplevelser, inget lämnas åt slumpen!

Boken är en hyllning till konsten att själv krydda sitt brännvin.

Kan man smaka på hösten? Går det att känna doften av vår? – Ja, i min värld av örter kan man till och med stoppa sommaren på flaska. När du kryddar din egen snaps och likör med de örter, bär och frukter som kan plockas just nu, kan du verkligen smaka på årstiderna. Låt vårens nässelsoppa få sällskap av nässelsnaps eller klorofyllbomb och servera höstens lammgryta tillsammans med päronsnaps med rosmarin, säger Eva.

I boken inspirerar hon till nya tillfällen att dricka snaps. Varför inte servera snaps också till desserten? Hallonsnaps med rosmarin är ett spännande alternativ till dessertvin när den serveras till glass med hallonsås. Kaffekalasen har fått en renässans och till hembakade kakor ska det naturligtvis vara hemgjord likör!

Boken är indelad i årstider för att du lätt ska finna vad som är bäst att samla just nu. Smakerna väcker också minnena. Du kommer att minnas i vilken glänta du plockade björnbären förra hösten och vem du skördade malörten tillsammans med i somras. Till snapsarna och likörerna kan de visor som medföljer boken och som specialskrivits till flera av recepten sjungas.’

Filmklipp från releasefesten 

Författare: Eva Olsson
Bilder: Eva Olsson
Vistexter: Alice Alvinstedt
Antal sidor: 96, wire-O-bunden
Bokens höjd: 205 mm
Ca 39 recept, ca 80 färgbilder.
Boken kan även fås i handgjord
presentlåda med snapskryddor.
Förlag: münchmedia
Utgivningsdag: 11 november 2011
ISBN 978-91-978512-2-0

eva olssoneva och olleevas örter på flaska sortiment 4evas örter på flaska sortiment 1niklas filmar på evas releasefestsvårvikt visfolderuppvikt visfolder