Företaget

by Ingrid

Nu distributör av delikatesser

münchmedia har tidigt specialiserat sig på utgivning av skräddarsydda böcker åt företag. Vår egna kokbok fick namnet Så Gott, den utkom 2002 och i den har vi samlat vår familjs matpärlor – 162 recept på mat, i både stort och smått, från Skåne till Katalonien och Västindien. Allt med tips på variation för dig som har svårt för slentrian. Du kan ladda ner boken i pdf-format här. Den första boken på uppdrag av en kund var  ”Gastros kök – gourmetmat för unga kockar”  den gjordes i samarbete med restaurang Gastro i Helsingborg kom 2007.

”Böcker har en förunderlig förmåga att sätta igång samtal och engagera. Böcker är också ett fantastiskt medium för att förmedla kunskap och idéer samt inspirera.”

Sedan följde tre böcker på temat örter med recept på både maträtter och egenkryddade snapsar åt Österlenkryddor och också boken med titeln Soffmys med varma drycker. Under 2011 skapades också varumärket ”TastyCards” – läckra receptvykort från kända och okända matprofiler – kundvård med en twist med vilken du tar  köksvägen till dina kunders hjärta. Receptvykorten beställs i webshopen. Sedan början på 2012 ingår också import av kryddor från kontrollerade ekologiska odlingar i företaget, en naturlig utvidgning tack vare Ingrids och Niklas stora intresset för mat i alla former. Efter det har det tillkommit andra delikatesser – vi väljer ut det bästa vi kan få tag i. Smak, kvalitet och ursprung är i fokus. Se alla produkter här …

ingrid-o-niklas-munch-munchmedia-300-dpi

Ingrid Münch har 30 års erfarenhet från förlagsbranschen och både Poppius journalistskola och Forsberg skola i bagaget. Under största delen av hennes 30 år på Bonnier Publication, Köpenhamn, var hon svensk redaktör för en av deras månadstidningar samt hade under ett antal år ansvar för alla översättningar och omarbetningar till svenska för marknadsavdelningen. Hon har textredigerat och korrekturläst  ett stort antal böcker samt översatt fackböcker för Bonnier Publication, Cappelen forlag m fl. Under att par år fackgranskade hon texter för  IMP. Hon drev från 2001 till 2007 företaget som en enskild firma och ombildade våren 2007 till aktiebolag.

Niklas Münch som studerat vid Martin College och Billy Blue Graphic School i Sydney och gått kurser på Den Grafiske højskole i Köpenhamn ansvarar för allt som har att göra med företagets webbplatser, www.munchmedia.se, www.TastyCards.se samt www.alltgott.se och arbetar med bildbehandling, grafisk produktion samt försäljning av delikatesser till butiker. Niklas vill tänka nytt, skapa kreativa lösningar och intressant design som får läsaren att vilja ha mer och han älskar att laga mat.