Klicka här för att komma till Allt Gott!

På vår kryddsida finner du all information relaterad till Herbarias kryddor.
Har du länkat till några av våra kryddsidor kan du uppdatera länken till AlltGott.se

Massor av läckra recept hittar du här…

Lista över återförsäljare finns här...

De ekologiska kryddorna från Herbarias kryddparadis är de finaste ekologiska kvaliteter du kan hitta och de kommer från världens alla kök. I sortimentet finns bland annat långpeppar och cubebepeppar, vildblommor från Provence, Six spice, Tajine Marrakesh, Siams trädgårdar, Jaipurs färger, Vilda Hilda och läckra kryddblandningar för desserter och kakor – totalt mer än 50 olika sorter. Alla burkar har helsvenska etiketter – de är 9 cm höga och 6 cm i diameter. Välkommen att kontakta oss på herbaria@munchmedia.se för mer information. Närmaste återförsäljare hittar på här.

Om du vill läsa mer om och se hur alla kryddorna ser ut besöker du sidan Produkter. Där kan du välja om du vill se alla produkter eller vill koncentrera dig på ett kök. Välkommen in! Vill du ha förslag och inspiration till vad du kan tillaga med de olika sorterna finns det en del  att välja mellan på sidan Recept.
Alla kryddorna kommer från certifierade ekologiska odlingar och är märkta med logotypen för ekologiskt producerad mat. Inga tillsatser – bara rena kryddor. De levereras i inspirerande och färgstarka stapelbara plåtburkar, med en extra förslutning för att skydda aromerna. Burkarna är fria från aluminium och återvinningsbara. På alla kryddburkar med rena kryddor finns ursprung, odlingsplats och skörd dokumenterad. Odlingarna namnges och stor vikt läggs vid terroiren på samma sätt som man alltid gjort med vinodlingar.

Företaget Herbaria grundades 1919. Sedan 1981 har Herbaria i Tyskland försett butiker med inriktning på hälsokost med ekologiska teer, örter och kryddor. 1987 medverkade företaget aktiv till att det första sammanslutningen för naturkost och naturliga matvaror ”Bundesverbandes Naturkost Naturwaren (BNN)” grundades. Herbaria är än i dag mycket aktivt i detta fortsatta arbete. Den gemensamma parollen lyder: ”Sunda, fullvärdiga och naturliga livsmedel”. De mycket stränga riktlinjer som sammanslutningen arbetar efter grundar sig inte enbart på ekologisk odling utan också på miljövänlig och skonsam samt minsta möjliga bearbetning av råvarorna.

De första sorterna i den nu aktuella kryddserien kom 2006. Efter år av utvecklingsarbete i samarbete med stjärnkocken Konrad Geiger består serien nu av ca 100 olika kryddor och kryddblandningar. I Norden består sortimentet av ca 70 sorter. För Herbaria är det fullständigt naturligt och självklart att det inte finns några tillsatser i kryddorna, se även nedan.