Sara Westerlin

11 december, 2015By NiklasOkategoriserade No Comments

Sara är gastronomen, livsnjutaren och den sprudlande glada idésprutan, som tillsammans med Vanja Franzén startade kommunikationsbyrån Foodism. Foodism smaksätter varumärken med hjälp av mat och dryck, en strålande idé då mat och dryck är de enda material, som stimulerar och aktiverar alla våra fem sinnen. Den 25 maj 2011 fick Foodism pris i idétävlingen MyMission11. … Read More

Matkonst där silvret formas

11 december, 2015By NiklasOkategoriserade No Comments

Anita Zieme från Liarumsdalen, söder om Kristianstad är en kär samarbetspartner. Hon är känd som matkonstnären på Café Miro och åter sig de mest fantastiska uppdrag när det gäller att tolka konst och film i mat. Hon berättade vid ett tillfälle att hon länge hade drömt om att få möjlighet att fotografera vackra kakor och desserter i … Read More

Karl Johan bjuder på mat och vykort

11 december, 2015By NiklasOkategoriserade No Comments

Restaurang Karl Johan i Skurup bestämde sig för att satsa på en kollektion av sina mest omtyckta recept. Vi fick redigerade tryckklara bilder och recepttexter. Vykorten som trycktes upp exponerades på en hylla nära kassan i restaurangen. Korten kan ges i gåva när gästen betalar notan Vykorten kan ges med notan till bordet med en … Read More

Karin Högberg

11 december, 2015By NiklasOkategoriserade No Comments

Karin Högberg, filmproducent och universitetsadjunkt som älskar att laga, äta och bjuda på mat. Får mycket av inspirationen till både bilder och recept under resor i framförallt Italien och Frankrike, men också från de bohuslänska klipporna där hon är född och uppvuxen. Hon gillar mat där råvarorna står i fokus och använder sig därför gärna av … Read More

Bagar Bengtsson

11 december, 2015By NiklasOkategoriserade No Comments

Bagar Bengtsson är abetsnamnet på formförslaget där bilderna tagits av Klas Andersson. Formgivningen är gjord av Anneli Dennersten på Sjunde. Anneli tog fram ett färgschema som går igenom i rubrikerna på de olika kapitlen och lät några kaffebönor och andra frilagda fröer och kryddor komma igen på en del uppslag. Rubrikfärgen grönt har valts till sidor som … Read More

Anita Zieme

11 december, 2015By NiklasOkategoriserade No Comments

Anita är konstnärinnan och matkreatören, som har en näst intill magisk förmåga att väva ihop historian med nuet och framtiden på ett intressant, nyskapande och genuint sätt. Gammal kunskap och visdom, om bland annat sambandet mellan kropp och själ, välbefinnande och hälsa, samt ett liv och leverne i balans, levereras på ett sätt, som inte … Read More

Fullständigt underbart från Frantzén/Lindeberg

22 oktober, 2012By IngridInspiration No Comments

Saliga äro de som kan lyfta fram råvaror och maträtter på detta fabulösa sätt. Boken presenteras i en handgjord linneklädd låda, vilket gör att jag får stora förväntningar som måste infrias i boken. Jag njöt i ett hörn på Bokmässan bland böckerna i Grythyttans kokbokstävling. Och självklart är boken nominerad till Bäst alla kategorier. Tung … Read More